placeholder

Projecte ALIANSAT

L’ALIANSAT és un projecte de dos anys de durada organitzat pel SAT!, N54 Produccions SL i dirigit a companyies professionals de dansa.

Neix l’any 2015 amb l’objectiu de crear sinèrgies, intercanvis i complicitats per tal d’optimitzar i afavorir la creació artística, la gestió, l’exhibició i la creació de nous públics. En aquest sentit, l’ALIANSAT proporciona a les companyies suport en la difusió i la contractació, residències tècniques al SAT! i artístiques a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona, que ofereix els seus espais per al desenvolupament creatiu de les peces.

El projecte es renova cada dos anys mitjançant convocatòria oberta i el seu coordinador general és el coreògraf i ballarí Thomas Noone.

En les passades edicions hi ha participat les següents companyies:

  • Javier Arozena Cía., Nadine Gerspacher, Xavier Gumà & Verònica Hernández Royo, Patricia Hastewell Puig, Kernel Dance Theatre, Proyecto Larrua i Carla Sisteré (2023-2024)
  • Jacob Gómez, Juan Carlos Lérida, Kiko López, La Súbita, Lautaro Reyes, Manuel Rodríguez i UnaiUna (edició 2021-2022)
  • Mar Gómez, La Taimada, Miquel Barcelona, Wilky_Troc, La Quebrá i Siberia Danza (edició 2019-2020)
  • Iron Skulls Co, Colectivo Lamajara,  Múcab Dans, Los Moñekos, Roser López Espinosa i Vero Cendoya (edició 2017-2018)
  • La Veronal, Roberto Oliván, Increpación Danza, Cobos Mika, Kulbik i Thomas Noone Dance (edició 2015-2016)

Actualment, conformen l'ALIANSAT 2025-2026 les companyies Arnau Pérez, El Desvío, Jose Manuel Álvarez, Kampai, LaCerda i Pla Roig, que presentem a continuació: 

 

Arnau Pérez és graduat en interpretació de dansa contemporània i màster en pensament i creació escènica contemporània. Crea la seva pròpia companyia el 2018 amb voluntat tant creativa com investigativa. El seu treball coreogràfic es caracteritza pel seu contingut dinàmic en relació amb les danses urbanes i les propostes provocatives mitjançant un llenguatge contemporani, amb una composició sonora minuciosament generada a partir del concepte de l’obra. La companyia ha mostrat els seus treballs internacionalment i ha recollit premis en festivals com Masdanza, Solo Tanz Theater Fesvial Stuttgart o Certamen Coreográfico de Madrid. Combina la seva feina com a coreògraf i ballarí amb la docència en múltiples marcs.

https://www.arnauperez.com/

El Desvío és una companyia de dansa nascuda a Barcelona, formada per Sílvia Cepero, Iris Claramunt i Claudia Auzinger. Com a creadores, intèrprets i facilitadores, treballen juntes des del 2021. Els seus projectes de dansa se centren en investigar com la dansa pot ser una eina de reflexió, anàlisi i denúncia. Les seves trajectòries diverses permeten una combinació trandisciplinària a l’hora de plantejar el procés i la proposta de creació, aconseguint resultats amb fort component visual, així com amb un pes important en la part conceptual i el missatge. Des del 2021 porta a terme el projecte transnacional Lights on stAGE – dansa i creció amb persones de +60, amb el suport econòmic de la Unió Europea (Erasmus+), Fundació La Caixa, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona (ICUB).

https://www.instagram.com/ciaeldesvio/

 

Jose Manuel Álvarez és coreògraf, bailaor i professor de flamenco. Des del 2014 explora la seva faceta com a creador, fet que l’ha portat a presentar diferents propostes tant a nivell nacional com internacional amb la seva companyia. Ha coreografiat espectacles pel ballarí Sergio Bernal, per la companyia Ángel Rojas o per la cantant Rosalía i ha dirigit l’espectacle La leyenda del tiempo per Chaneki Flamenco Ensemble. Ha col·laborat amb La Fura dels Baus, la cantant Queralt Lahoz, el cantant turc Mabel Matiz, Las Migas, Pedro Javier González, la companyia Increapación Danza i el mestre del tar Hamid Khabazzi, entre altres.

https://josemanuelalvarez.net/

El col·lectiu Kampai neix de la trobada entre diversos ballarins procedents de les danses urbanes amb una visió similar del moviment, la dansa i la música. La seva naturalesa eclèctica els permet generar propostes de dansa híbrides, amb d’un profund valor artístic però amb vocació de fer-se accessible per al gran públic. Treballen mesclant disciplines com la dansa urbana, contemporània, tap, body percussion, swing o jazz amb teatre i teatre físic. El col·lectiu, referent de des danses urbanes a nivell nacional i internacional, ha impartit tallers arreu del territori i a països com Alemanya o Àustria. Actualment Kampai està format pels ballarins Iby, Pau Arnal, Kenya Sauer i Manel Cabeza.

https://www.instagram.com/kampaidanceco/

 

LaCerda és una companyia de dansa contemporània que sorgeix amb la intenció d’indagar escènicament sobre el concepte de ritual i els misteris que comporta. A través de la dansa, crea universos poètics relacionats a allò aliè i desconegut. Nascuda el 2013 a Barcelona, dirigeixen la companyia tres artistes llatinoamericans: l’Edward Tamayo Ruiz, Johann Pérez Viera i Valentina Azzati. Des del 2021, s'afegeixen a l'equip la ballarina i coreògrafa Aina Lanas com a intèrpret, i la Júlia Vernet, encarregada de la producció i la conceptualització.

https://lacerda.es/

Amb seu a Barcelona, Pla Roig és una companyia de dansa que investiga i reflexiona, a través de les arts escèniques, sobre capes profundes del propi ésser humà i la seva relació amb el temps i la societat. Les imatges es fan presents amb el moviment amb la intenció de conservar i reafirmar la capacitat d'imaginar. Conformen la companyia Sergio Pla, graduat en arts circenses i en coreografia i interpretació, amb àmplia experiència en el món del circ i amb la mirada posada en la dansa; Iby, ballarina amb base de danses urbanes que mescla estils com la contemporània, dansa afro-contemporània, claqué, lindy hop i prescussió corporal, formada a Espanya, Regne Unit i Senegal; i Anna Sagrera, intèrpret escènica freelance amb forta base acrobàtica.

https://plaroig.com/ca/companyia/

 

Us podeu descarregar el dossier complet de l'ALIANSAT 2025-2026 aquí.

El projecte ALIANSAT compta amb el suport de: